Adviseurs ex-verloofde Johnny doen aangifte tegen familie De Mol

Algemeen Dagblad
maandag 30 november 2020

De juridisch adviseurs van Shima Kaes, de ex-verloofde van Johnny de Mol, hebben aangifte gedaan tegen de presentator en zijn vader John. Volgens Karim Aachboun en Ad Aerts hebben vader en zoon De Mol een valse aangifte gedaan. Dat meldt het tweetal door middel van een persbericht, verspreid via sociale media. Het OM in Amsterdam kon vanvond niet direct bevestigen of de aangiftes zijn binnengekomen.

Volgens Aachboun hebben John en Johnny de Mol ‘willens en wetens’ aangifte gedaan tegen hem en zijn collega van een feit dat niet is gepleegd. Vorige week werd duidelijk dat vader en zoon de Mol aangifte deden wegens poging tot afdreiging, een vorm van afpersing waarbij geen gebruik wordt gemaakt van geweld. De afdreiging zou hebben plaatsgevonden via een brief.

Aachboun stelt dat het gaat om een brief die in september is verstuurd. Van afdreiging is volgens hem geen sprake. ‘In de betreffende brief wordt nergens expliciet of impliciet gesproken over geld’, schrijven de adviseurs. Ook wordt ontkend dat onder meer is gedreigd ‘een geheim openbaar’ te maken en ‘audio- en beeldmateriaal te ruilen voor geld’.

Een woordvoerder van John de Mol laat maandag weten dat de familie niet op de juridische stappen wil reageren.