Shima Kaes onderneemt juridische stappen tegen ex Johnny

RTL Nieuws
vrijdag 27 november 2020

Shima Kaes gaat juridische stappen ondernemen tegen haar ex Johnny de Mol (41), in Nederland, Spanje en Mexico. Dat heeft haar juridisch adviseur zojuist bekendgemaakt. Eerder deze week werd bekend dat Johnny en zijn vader John de Mol al aangifte hebben gedaan van poging tot chantage. "Nu cliënte door de familie onterecht wordt aangevallen, is zij genoodzaakt zich hiertegen te verweren."

Karim Aachboun, een van de juridisch adviseurs van Shima, schrijft in een verklaring het volgende: "Wij merken op dat onze cliënte de ex-verloofde was van de heer Johnny de Mol en dat cliënte zich over deze kwestie nimmer richting de media heeft uitgelaten uit piëteit voor de familie. Nu cliënte door de familie onterecht wordt aangevallen, is zij genoodzaakt zich hiertegen te verweren."

Reden voor alle ophef is het boek De Mol: De machtigste mediafamilie van Mark Koster. Hierin zou Shima haar ex-verloofde van mishandeling beschuldigen. Volgens Karim Aachboun heeft Shima echter niet meegewerkt aan het boek. "Onze cliënte Shima Kaes en ondergetekenden hebben niet aan dit boek meegewerkt. Integendeel, we hebben de heer Koster vóór zijn boek kenbaar gemaakt een kort geding tegen hem te starten wegens zijn aankondiging om op korte termijn belastende privé-informatie (van mijn cliënte) te willen publiceren."

Vader en zoon De Mol hebben eerder deze week aangifte gedaan wegens afdreiging. Twee juridisch adviseurs van Kaes zouden Johnny, John en Johnny's moeder Willeke Alberti via een deurwaarder hebben laten weten dat zij bereid was 'aantoonbaar bewijsmateriaal' aan hen over te dragen in ruil voor een financiële schikking. Daarbij zou de indruk zijn gewekt dat het imago van Johnny beschadigd zou worden als de familie niet betaalt, meent hun advocaat Peter Plasman. De advocaat van de familie noemt die actie in De Telegraaf 'een doorzichtige en ranzige poging om de familie De Mol geld af te troggelen'.