Vliegtuigjes roepen op Shima Kaes te steunen in strijd tegen ex Johnny de Mol

Algemeen Dagblad
zondag 18 juli 2021

Op verschillende plekken in Nederland vlogen vandaag vliegtuigjes over met tekstvlaggen die oproepen Shima Kaes te steunen in de juridische strijd tegen Johnny de Mol. De ex-verloofde van het SBS 6-gezicht deed vorig jaar aangifte tegen hem vanwege poging tot doodslag en zware mishandeling.

‘Steun Shima Kaes en Aachboun op 21-7 tegen Johnny en John de Mol’, leest de tekst achter de twee vliegtuigen, die door twitteraars werden gespot boven Katwijk en Amsterdam. De naam Aachboun verwijst naar Karim Aachboun, de juridisch adviseur van Kaes. Op 21 juli dient een kort geding dat zij aanspande tegen de staat. Daarin vraagt ze om een ‘onafhankelijke beoordeling’ door het Openbaar Ministerie (OM) van haar aangifte tegen Johnny de Mol.

De presentator (42) en Shima Kaes hadden van 2014 tot 2015 een relatie. Er zouden volgens Kaes meerdere geweldsincidenten hebben plaatsgevonden tussen de twee in Amsterdam, Mexico en op Ibiza. Eind 2020 deed Kaes aangifte, uit angst voor represailles durfde ze dat volgens Aachboun niet eerder.

Daarop deden Johnny de Mol en zijn vader, Talpa-oprichter John de Mol, aangifte tegen Kaes en haar adviseur voor poging tot afdreiging, een vorm van afpersing waarbij geen gebruik wordt gemaakt van (dreiging met) geweld. Als reactie hierop deed de adviseur weer aangifte tegen John en Johnny de Mol wegens het doen van een valse aangifte. Een officier van justitie in Amsterdam beoordeelt deze drie aangiftes.

Aachboun vindt dat deze zaken overlappen, waardoor de officier van justitie niet onafhankelijk over de eerste aangifte van Kaes zou kunnen oordelen. Hij vraagt daarom met het kort geding de aangifte van zijn cliënte te verplaatsen naar een ander arrondissement, ‘bij voorkeur buiten de Randstad’. Nu liggen de zaken bij het OM in Amsterdam.

Het is niet duidelijk wie de initiatiefnemers zijn van de actie met de vliegtuigjes. Karim Aachboun laat weten dat hij en Kaes niet de opdrachtgevers zijn.

Breuk kort na verloving

Johnny de Mol en de Perzisch-Siciliaanse Kaes kregen in 2014 een relatie. In april 2015 verloofden ze zich, maar een maand later gingen ze uit elkaar. Ze deelden niet meer hetzelfde toekomstbeeld, luidde toen de verklaring.

Na de breuk liet Shima weten dat die ‘niet op een heel chique manier’ was verlopen. Waarom dat zo was, werd niet duidelijk. ,,Toen ik met een aantal feiten werd geconfronteerd, was ik heartbroken”, zei ze wel. Volgens haar was Johnny helemaal niet klaar voor een huwelijk, terwijl hij wel deed alsof dat zo was. Ze benadrukte verder dat ze zelf niet vreemd was gegaan.

Inmiddels is Johnny al jaren gelukkig met voormalig Kus-zangeres Anouk van Schie (38), met wie hij in 2018 trouwde.