EX JOHNNY DE MOL GAAT IN HOGER BEROEP TEGEN VONNIS

Weekblad Party
donderdag 5 augustus 2021

Shima Kaes, de ex-verloofde van Johnny de Mol, gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank. Dat laat haar juridisch adviseur Karim Aachboun weten aan het ‘ANP’. Op 30 juli verloor Kaes het kort geding waarin ze verzocht om de aangifte tegen haar ex over te dragen aan een ander parket, omdat werd gevreesd voor partijdigheid. Drie aangiftes in het dossier worden behandeld door hetzelfde arrondissement. Met het hoger beroep hoopt Kaes op alsnog een doorverwijzing.

De rechter wees het verzoek af, omdat er geen feiten of omstandigheden zijn gebleken ‘die het vermoeden doen ontstaan dat van onpartijdigheid, onafhankelijkheid en objectiviteit geen sprake is.’ Ook sprak de rechter op 30 juli uit dat Kaes de kosten van het kort geding aan de Staat moet terugbetalen. Aachboun benadrukt dat het kort geding niet gaat over de inhoudelijke behandeling van de aangifte van Kaes tegen Johnny de Mol wegens poging tot doodslag en zware mishandeling.

Van 2014 tot 2015 hadden Johnny de Mol en Shima Kaes een relatie. Volgens Kaes zouden er meerdere geweldsincidenten tussen de twee hebben plaatsgevonden, zowel in Amsterdam als in Mexico en op Ibiza. Eind 2020 deed Kaes uiteindelijk aangifte tegen haar ex-verloofde voor poging tot mishandeling en doodslag. Vlak daarvoor deden Johnny de Mol en zijn vader, Talpa-oprichter John de Mol, al aangifte tegen Kaes en haar adviseur voor poging tot afdreiging. Als reactie hierop deed haar juridisch adviseur aangifte tegen John en Johnny de Mol wegens het doen van een valse aangifte. De drie aangiftes zijn door het OM onder twee zaaksofficieren verdeeld. De juridisch adviseur van Kaes vindt dat de recherche de drie aangiftes in haar feitenonderzoek heeft vermengd.

Aachboun vindt dat deze zaken overlappen, waardoor de Officier van Justitie niet onafhankelijk over de eerste aangifte van Kaes zou kunnen oordelen. Hij wil de aangifte van Kaes verplaatsen naar een ander arrondissement, ‘bij voorkeur buiten de Randstad’. Nu liggen de zaken bij het OM in Amsterdam.