Ex Johnny de Mol spant kort geding aan, wil "onafhankelijke beoordeling"

RTL Boulevard
donderdag 24 juni 2021

Shima Kaes, de ex-verloofde van Johnny de Mol (42), spant een kort geding aan tegen de Staat. Dat bevestigen de rechtbank in Den Haag en haar juridisch adviseur, Karim Aachboun, aan het ANP. In het kort geding, dat plaatsvindt op 21 juli, wordt gevraagd om een "onafhankelijke beoordeling door het Openbaar Ministerie van haar aangifte tegen de heer Johnny de Mol wegens poging doodslag en zware mishandeling".


Johnny en Shima hadden van 2014 tot 2015 een relatie. Er zouden volgens Shima meerdere geweldsincidenten hebben plaatsgevonden tussen de twee in Amsterdam, Mexico en op Ibiza. Eind 2020 deed ze al aangifte tegen haar ex-verloofde voor poging tot mishandeling en doodslag. Dat deed ze nog niet eerder, uit angst voor represailles, aldus haar juridisch adviseur.

Daarop deden Johnny de Mol en zijn vader, Talpa-oprichter John de Mol, aangifte tegen Shima en haar adviseur voor poging tot afdreiging. Dat is een vorm van afpersing waarbij geen gebruik wordt gemaakt van (dreiging met) geweld. Als reactie hierop heeft de adviseur aangifte tegen John en Johnny gedaan wegens het doen van een valse aangifte. Een officier van justitie in Amsterdam beoordeelt deze drie aangiftes.

Karim vindt dat deze zaken overlappen, waardoor de officier van justitie niet onafhankelijk over de eerste aangifte kan oordelen. Hij vraagt daarom met het kort geding om de aangifte van zijn cliënte te verplaatsen naar een ander arrondissement, 'bij voorkeur buiten de Randstad'. Nu liggen de zaken bij het OM in Amsterdam.

Shima is volgens haar adviseur zelf ook aanwezig bij de zitting. Daar zal ze voor het eerst publiekelijk haar kant van het verhaal delen. "Ik heb cliënte geadviseerd om zelf ook bij het kort geding aanwezig te zijn. Mevrouw Kaes zal dan ook bij deze openbare zitting aanwezig zijn", vervolgt Karim. Op andere vragen wil hij inhoudelijk niet reageren. De woordvoerder van de familie De Mol heeft ook laten weten niet op het nieuws te willen reageren.