Aannemer wil beelden te pakken krijgen van vermeende mishandeling door Labyad

Het Parool
donderdag 2 december 2021

De aannemer die aangifte heeft gedaan tegen Ajaxspeler Zakaria Labyad wil via een kort geding de beelden in handen krijgen die er zouden zijn van een mishandeling bij Labyads woning. Met die beelden wil hij bewijzen dat Labyad en enkele familieleden hem hebben geslagen en bedreigd.

Het incident is al van juli 2020, maar de zaak kwam eind oktober van dit jaar in het nieuws toen bleek dat er een aangifte ligt tegen de Ajax-voetballer en enkele familieleden omdat zij de aannemer zouden hebben geslagen en bedreigd. Dat zou gebeurd zijn na onenigheid over een onbetaalde rekening. De man (naam bij de redactie bekend) had werkzaamheden aan de villa van Labyad verricht, maar de Ajacied zou daarover ontevreden zijn geweest.

Dat liep tijdens een confrontatie bij de woning van Labyad uit de hand. De aannemer was verhaal gaan halen toen hij de voetballer niet meer kon bereiken. De aannemer zou zelfs zijn bedreigd met een vuurwapen en ook dat zou op beeld zijn vastgelegd. Ook Labyad heeft trouwens aangifte gedaan: wegens huisvredebreuk en bedreiging.

Bewakingscamera’s van villa

De bewakingscamera’s van de woning van Labyad hebben het incident vastgelegd. Een deel van die beelden is al in handen van zijn juridisch adviseur, Karim Aachboun. Via het gerechtshof wisten Aachboun en de aannemer al gedaan te krijgen dat zij de volledige beelden zouden mogen zien, waarop ook het vuurwapen te zien zou zijn.

Maar het recherchebureau dat die beelden bewaarde, zegt – althans, volgens Aachboun – dat de volledige beelden zijn vernietigd. Daar neemt de aannemer geen genoegen mee, zodat de zaak nu 9 december in Arnhem voor de kortgedingrechter zal worden uitgevochten, zo bevestigt een woordvoerder van de rechtbank. De aannemer eist alsnog de beelden op én eist ook dat een ander recherchebureau onderzoek gaat doen om de eventuele kwijtgeraakte beelden terug te halen.